Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr.27

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 27 | Schooljaar 2020 - 2021 | 27 maart 2021
Agenda/verjaardagen

29 maart - Monica Tolenaar Jarig

1 april     - paasviering en paaslunch

2 april     - Goede Vrijdag (vrije dag)

 

Bericht van Monica Tolenaar

monica

Beste ouders,

Wat fijn dat u al zoveel voedingsmiddelen heeft ingeleverd voor de Voedselbank. De kratjes worden woensdag weer opgehaald, dus u kunt nog bijdragen.

 

Deze week is de aanloop naar Pasen. Traditiegetrouw gaan we op Witte Donderdag naar de kerk. In verband met corona is dat niet mogelijk en hebben we een andere manier bedacht om het Paasfeest te vieren. Onze creatieve commissie heeft een variant op 'The Passion' bedacht en op film opgenomen. De kinderen bekijken de film ’s morgens in de klas, zingen de liedjes mee en sluiten af met een gezellige lunch. Het belooft een fijne viering te worden als voorbereiding op Pasen. Op Goede Vrijdag zijn de kinderen vrij, evenals op Tweede Paasdag.

 

Het snottebellenbeleid houdt ons allen bezig. Natuurlijk hebben we begrip voor kinderen, die chronisch verkouden zijn. Toch merken we dat de kinderen soms te snel weer naar school komen. De leerkrachten vinden het lastig om u daarover aan te spreken omdat zij zich realiseren dat het uw schema’s in de war schopt als u uw kind moet komen halen. Toch moeten we dat doen als we er samen voor willen zorgen dat onze school niet wordt getroffen.

 

Ik stuur u nog een keer de beslisboom toe. Als u die informatie niet toereikend genoeg vindt, raadpleegt u dan de sites van GGDHM en RIVM.

De leerkrachten kunnen ’s morgens vroeg een sneltest laten afnemen in het gebouw van de Joppensz, onze buren. Er wordt druk gebruik van gemaakt en daardoor is er veel lesuitval bespaard. Het werkt écht goed op deze manier.

Fijn weekend!

Uit het team - Grote rekendag

De Grote Rekendag is een dag voor groep 1 tot en met 8 die helemaal in het teken staat van rekenen. Het is een dag van onderzoekend leren en speelse opdrachten. Een dag die laat zien dat rekenen meer is dan alleen sommen maken. Een dag die laat zien hoe leuk rekenen kan zijn.

De dag wordt elk jaar in het voorjaar georganiseerd. Meer dan duizend basisscholen uit Nederland en Vlaanderen doen mee.

 

robots

Hieronder leest u een kleine impressie uit de groepen. Checkt u vooral de klassenblog waar nog veel meer foto's en berichtjes over dit soort schoolbrede activiteiten te vinden zijn!

 

Zo deden de groepen 4 een circuit waarbij de kinderen op verschillende manieren met rekenen bezig waren: ze hebben gemeten, gerekend met geld en de waarde van munten, een vliegtuigje gevouwen en vervolgens getest hoe ver je kunt gooien. En er is geoefend met de tafel van 6! Ook buiten is nog lekker geoefend met de tafels en de spellingscategorieën. 

  

 

 

covid

Groep 7c heeft ook enthousiast allerlei rekenpuzzels opgelost. Onder anderen werd de wonderlijke ‘getallenreeks van Fibonacci’ uitgerekend. 0 1 1 2 3 5 8 13 21 34 55 89... telkens de laatste twee cijfers optellen voor

 het volgende getal. Wist u dat al die getallen vaak en overal terug te vinden zijn in de natuur! Ook dat is natuurlijk even gecheckt. 

Uit de groepen - vogelcake

kletsenIn de kleutergroepen wordt gewerkt met thema's. 

Groep 1/2B heeft het thema vogels feestelijk afgesloten door met de hele klas cakejes te bakken!

En daar maken ze dan direct een leerzame activiteit van: de boter werd in stukjes gesneden, de eieren werden in de beslagkom gedaan, het water werd afgemeten en het beslag werd met een mixer gemengd. Daarna mocht het beslag in de oven en wachten maar...de kinderen kregen heel erg honger van de heerlijke geur. Nadat de cakejes waren afgekoeld kon het versieren beginnen. De cakejes werden omgetoverd tot Coco of uil! Zo ontwikkelen we de fijne motoriek!  En niet onbelangrijk: ze waren HEERLIJK!

 

Uit de groepen - proefjes

spellingGroep 7d heeft een proefje met witte tulpen uitgevoerd door ze in gekleurd water te zetten. De klas werd in groepen verdeel en ieder groepje kreeg een tulp om in de gaten te houden. Na ongeveer 20 minuten begonnen de eerste tulpen de kleur van het water te krijgen!

Op de foto is het resultaat te zien. Een paar tulpen zijn niet in gekleurd water gezet om het verschil goed te kunnen zien.

Uit de wijk - Naturalis wandelapp

Bent u uitgekeken op het 'rondje om de kerk'? Download de gratis Naturalis museumapp en wandel door Leiden in het spoor van Naturalis. Het instituut, opgericht in 1820 door koning Willem I, bestaat al 200 jaar en dat is in de hele binnenstad van Leiden terug te zien. Tijdens de route ontdekt u de panden waar Naturalis vroeger huisvestte, opent u uw ogen voor natuur onderweg en fossielen op de stoep en maakt u kennis met de experts. Wandel mee door de lange geschiedenis van Naturalis en kijk eens met andere ogen naar de stad! Download de Naturalis museumapp via Google Play of de Appstore.

Verloren!

Maandag 22 maart is Tycho Muller uit 8A zijn stappenteller kwijt geraakt. De stappenteller heeft een StarWars bandje en valt daardoor best goed op. Als iemand hem vindt, maakt hij/zij Tycho heel blij. 

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.