Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 30

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 30 | Schooljaar 2020 - 2021 | 17 april 2021
Agenda / Verjaardagen

18 april Juf Yolanda Bonthond

Bericht van Monica Tolenaar

monicaBeste ouders,

 

We gaan de laatste week in naar de meivakantie. Ik hoop dat er geen nieuwe quarantaines bij komen. De besmetting in groep 8 van vorige week heeft zich niet verspreid tussen de leerlingen onderling. Daardoor bleef de quarantaine gelukkig beperkt tot de gebruikelijke 5 dagen.

 

Binnenkort zijn de (vrijwillige) sneltesten voor het personeel beschikbaar; door twee keer per week preventief te testen en daarnaast alle gebruikelijke maatregelen in acht te nemen, hopen we nog sneller te kunnen schakelen als dat nodig is.

 

Maandag wordt er voor elke groep 7 een theatervoorstelling gespeeld in de speelzaal. Het stuk is gebaseerd op het boek “Blauwe plekken” van Anke de Vries.

 

Geen Koningsspelen dit jaar. In plaats daarvan volgen er alternatieve spelmomenten gedurende de week.

 

Fijn weekend!

 

Monica Tolenaar

Uit het team - Bedankt namens Voedselbank

xNamens de Voedselbank Leiden wil ik jullie hartelijk dank zeggen voor de inzameling die jullie met Pasen voor ons hebben gehouden.

 

Wij verstrekken iedere week aan 500 gezinnen een voedselpakket en daarvoor hebben wij veel voedselprodukten nodig.

 

Mede dankzij jullie zijn wij hiertoe in staat.

Hartelijk dank en hopelijk tot een volgende keer.

 

Plony Staehle

Vrijwilliger

Uit het team - Omdenker

x

Uit de groep - Project Noord-Brabant in groep 4B

xWe gingen vandaag op reis naar Noord-Brabant. We leerden over de schilder Jeroen Bosch en hebben zelf in zijn stijl getekend. Ook hebben we een stukje gezien van het Glowfestival in Eindhoven en naar aanleiding daarvan (Philipsfabriek) een stroomkring gemaakt.

Uit de groep - Buitenles metriek stelsel

xHet metriek stelsel blijft ingewikkeld, daarom vandaag buiten extra oefenen.

Met een oefening als ‘Ren je rot’ lopen naar de lijn, die de waarde 1 heeft. 100 mm is gelijk aan 1? dm- dus rennen naar de dm lijn. 0,1 km is gelijk aan 1? 1 hm- dus rennen naar de hm lijn. Enzovoort.

Vervolgens in 2-tallen maten omrekenen en de lijnen tekenen.

Lekker bezig geweest, hopelijk heeft het ervaren van het metriek stelsel voor meer begrip gezorgd.

Het was in ieder geval leuk om te doen 😉

Uit de groep - Serieuze zaken in groep 8

xAfgelopen donderdag en vrijdag hebben de “studenten” uit groep 8 hard gewerkt aan de Eindtoets. Sommige kinderen vonden het een makkie. Andere leerlingen hadden hier andere gedachten over. Nu is het in ieder geval achter de rug en is het wachten op de uitslag eind mei. En verder gaan we gewoon door met de lessen en het geven van huiswerk….. Nog geen tijd voor een pretpakket, hoor!

 

Maar natuurlijk wordt er intussen al druk gewerkt aan de voorbereidingen van de eindmusical. Met daarbij de prangende vraag: hoe gaan we de feestelijkheden voor de schoolverlaters dit jaar organiseren? We hebben vorig jaar gemerkt dat de kinderen, ondanks de toen heersende beperkingen, enorm hebben genoten. En dat gaat dit jaar zeker ook weer lukken!

Uit de groep - Leuke lessen na de eindtoets voor groep 8

Na het harde werken was er ook tijd voor een heel bijzondere les. De kinderen hebben zichzelf en elkaar gefotografeerd in perspectief.

 

xx

Uit de wijk e.o. - Nationale Bijentelling 17 en 18 april

xDoe mee met de Nationale Bijentelling op 17 en 18 april

 

Beste lezer,
Wie zorgt er voor de appel in je taart? En ook voor de kers erop? Bijen! Tijd om deze harde werkers een handje te helpen, want de helft van de 358 soorten is bedreigd.
Komend weekend is de Nationale Bijentelling. Help de bijen en het onderzoek door een half uurtje te tellen in je tuin of op je balkon. Onderzoekers gebruiken de resultaten om te zien waar de verschillende bijensoorten voorkomen in Nederland en of die aantallen toe- of afnemen. Jij helpt toch ook mee?

 

Voor meer informatie ga naar: Ik tel mee.

Uit de wijk e.o. - Engelstalig webinar over onderwijs in Leidse Regio 22 april

xHet Expat Centre Leiden organiseert samen met de gemeente op 22 april een webinar voor internationals om ze wegwijs te maken in het Nederlandse schoolsysteem en inzicht te geven in het scholenaanbod in de Leidse regio.

 

Leiden is een kennisstad; veel bewoners in onze stad hebben een internationale achtergrond. Ze dragen bijvoorbeeld hun steentje bij aan de ontwikkeling van medicijnen op het Leiden Bio Science Park. Elk kind heeft recht op passend onderwijs. Daarom organiseert het Expat Centre Leiden samen met de gemeente jaarlijks een Engelstalige bijeenkomst over onderwijs in de Leidse regio om internationals te helpen een school voor hun kinderen te kiezen.

 

Kijk voor meer informatie op de website van Expat Centre Leiden.

Uit de wijk e.o. - Bewegen in coronatijd

Informatie over bewegen in coronatijd voor zowel kinderen op de kinderopvang als in het basisonderwijs. Zie bijlagen hieronder en verwijzingen naar diverse sites.

 

Voor baby's en peuters klik hier.

 

Voor kinderen van het basisonderwijs klik hier.

 

Daarnaast is er nog de online keuzewijzer bewegen. Deze keuzewijzer geeft aan aan welk beweegdoel per leeftijdsgroep wordt gewerkt.

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.