Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 31

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 31 | Schooljaar 2020-2021 | 24 april 2021
Bericht van Monica Tolenaar

dBeste ouders,

Dat was een domper voor de kinderen en meester Dennis van groep 6A: de vakantie te moeten beginnen met een quarantaine in verband met een besmet klasgenootje. Zo langzamerhand zijn we hier op school een geoliede machine; we bellen alle ouders persoonlijk voordat de kinderen naar huis gaan. En wat ons opvalt? Dat u allemaal zo kalm en vriendelijk reageert! Terwijl de boodschap, zeker op de dag voorafgaand aan de vakantie, vást een grote impact heeft op de kinderen en hun familieleden. Bewonderingswaardig dus!

Laten we hopen dat het hier weer bij blijft.

 

Via de verschillende media bent u op de hoogte gebracht van de extra gelden, die het Ministerie ter beschikking stelt aan het onderwijs. Ook voor onze school is er geld onderweg. Een onderwerp dat me aardig bezighoudt en om over na te denken in de komende vrije dagen.

 

Binnenkort ontvangt u een enquête via uw emailadres. Het gaat om een oudertevredenheidsonderzoek dat op alle SCOL scholen wordt afgenomen. Het zou superfijn zijn als u deze lijst wilt invullen. Via de vragenlijst kunt u hopelijk uw ei kwijt over uw ervaringen met de Josephschool. Voor ons is het belangrijk om respons te krijgen op belangrijke thema’s van de school. De uitslag wordt besproken met de Medezeggenschapsraad en het team en is daarna openbaar op onze site te vinden. Maar nog belangrijker is het dat wij via uw feedback weten waar onze tips en tops liggen. Dus…. heel graag invullen!

 

De kinderen hebben vakantie en zien we graag weer terug op maandag 10 mei voor een kort weekje i.v.m. Hemelvaartdag. De leerkrachten gaan op 6 mei weer aan de slag tijdens de roostervrije dagen. Hopelijk zien we elkaar uitgerust en in goede gezondheid weer terug.

 

Fijne meivakantie gewenst!

 

 

d

Monica Tolenaar

Directeur basisschool St. Joseph

Oppenheimstraat 8

2313 JE Leiden

071-5132263

06-15006391

www.josephschool.nl

 

Uit de groepen

Groep 1/2F

d d

Het is altijd jammer om afscheid te nemen van een verhuizend klasgenootje. Dag Emma, we gaan je missen!

 

Groep 3C: Alternatieve koningsspelen

d

Deze week stond in het teken van de Koningsspelen. Helaas is het ook dit jaar weer in een andere vorm. Maandag hadden de kinderen buiten gym. Het JoLo-plein was omgetoverd tot een Koningsspelen paradijs. Meester Sander had allemaal spelletjes uitgezet die we normaal altijd tijdens de Koningsspelen doen. 

 

Vrijdag was het toch een beetje Koningsdag in de klas. We hebben gedanst op het liedje: “ Zij aan Zij” van Kinderen voor Kinderen. Tijdens de gym hebben de kinderen een soort trefbal gedaan met verschillende obstakels. Ze vonden het ontzettend leuk, waren erg enthousiast en kwamen helemaal bezweet uit de gymles.

 

Groep 4C

d

Vandaag stond de rekenles 'De betekenis van inhoud leren' op het programma. En hoe leer je dat het beste? Juist. Doen! 

Het inschatten van het aantal bekertjes dat in een maatbeker of emmer past was nog best lastig. Roos schatte dat er 5 liter water in een emmer zou passen. En ze had nog gelijk ook! 

 

 

 

Groep 5A
d d

Ter afsluiting van het thema 'Het leven in en rond het water' hebben de kinderen in twee- of drietallen één dier gekozen om een denkraam (een soort mindmap) over te maken en dat te presenteren.

 

Hiervoor konden we de websites gebruiken waarover we geleerd hadden bij studievaardigheden (Blits!)

 

Over sommige dieren (broodsponzen, bijvoorbeeld) was het lastig om goede informatie te vinden.

Toch hebben de meeste kinderen mooie presentaties weten te geven. Ook zijn de meeste denkramen erg mooi geworden! Knap!

 

Groep 6B

d
We werken graag met échte materialen om de lessen te verlevendigen en om de lesstof goed uit te kunnen leggen. Hierbij een foto van onze eigen Henk. De kinderen zijn altijd erg geïnteresseerd in zijn lichaam!

 

 

Uit het team - podcast

 

In de podcast hoort u de enthousiaste verhalen van twee collega’s van de Josephschool. Meester Sander, die zo bevlogen zijn bewegingslessen verzorgt op onze school maar ook actief is in de Leidse werkgroep. Juf Rosemarijn uit groep 6C, die vorig jaar haar Master innovatie aan de VU afrondde en vanuit een andere invalshoek naar het bewegen kijkt.

Luister naar de ontwikkelingen en naar het onderzoek dat aan wil tonen dat bewegen effect heeft op het leervermogen van de kinderen. Met leuke voorbeelden van de Josephschool!

En een podcast leent zich uitermate om te beluisteren tijdens een wandeling; sla je twee vliegen in één klap!

 

https://open.spotify.com/episode/0ehdineJcepNJf15gRo2j5?si=53hXVNSaSI28fnc9klmZBA&nd=1

Uit de Wijk - Buurtsportcoach

Omdat beweging en sociale contacten in deze tijd hartstikke belangrijk zijn, organiseren de buurtsportcoaches van Incluzio Leiden in samenwerking met SOL Leiden en Jantje beton de programmering van de meivakantie. Dit zijn sport en spel activiteiten in de buiten lucht waar voor iedereen wat leuks tussen zit. De afgelopen kerst en voorjaars vakantie hebben we met de wintergames, al meer dan 500 kinderen blij mogen maken en in de meivakantie gaan we uiteraard door! Zo is er bijvoorbeeld na het succes van de vorige vakantie weer Expeditie Robinson en Achery Attack. Maar ook nieuwe activiteiten zoals bubbel voetbal en sport en spel dagen komen aan bod.

 

In de bijlage vindt u het complete overzicht met alle informatie!

 

Mijn vraag is of jullie alle informatie, m.b.t. de meivakantie activiteiten, kunnen versturen naar de ouders dan wel kinderen. Zo kunnen wij van de meivakantie een vakantie maken waarin alle kinderen en jeugd in beweging is.

 

Mochten jullie vragen hebben over deze mail dan hoor ik dat graag.

 

Met sportieve groet, 

 

Kevin Nauman

Activiteiten in de vakantie

Verrassing (een hele leuke!) Technolab Vakantielab Mini Lente-editie 

Kom jij ook (weer) ontdekken, programmeren, onderzoeken, ontwerpen en maken? 

 

Yes, in de meivakantie gaan de deuren van Technolab weer open voor Vakantielab! 

 

Op www.technolableiden.nl/vakantielab kun je zien wat je deze keer allemaal kunt beleven en doen. 

Meld je snel aan, want vol = vol. 

 

Vrolijke vakantiegroetjes, 

 

Team Technolab Vakantielab

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.