Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 28

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 28 | Schooljaar 2020 - 2021 | 3 april 2021
Agenda & verjaardagen

7 april - Expressie-uur groep 7 en 8
7 april - Theater 4A
8 april - Theater 4B

Op basis van planning begin van het schooljaar, dus bij onduidelijkheid: vraag het anders na bij de leerkracht.

Bericht van Monica Tolenaar

 

m

Beste ouders,

   Ik schrijf dit stukje terwijl ik voor de tweede keer vanmorgen “in de wacht hang” bij het scholennummer van de GGDHM. Want ja, er is donderdag een klas naar huis gegaan i.v.m. een besmette klasgenoot. Helaas was dit de tweede keer voor de leerlingen en de meester van groep 8C. Ik wens jullie tóch een fijn lang weekend toe, ook al mag je niet naar buiten! Laten we hopen dat het hier weer bij blijft.

Op de blogs van de verschillende groepen zijn leuke fotoreportages te vinden van de Paaslunches. Eén van de klassenouders zei: “Ik vind het zo fijn dat ik eindelijk weer eens iets kan doen!” En dat was duidelijk te merken, want de kinderen zijn op een geweldige manier van een gezamenlijke lunch voorzien. Wat een verwennerij!

In iedere klas werd The Joseph Passion vertoond; een creatieve manier om het Paasverhaal te delen en op onnavolgbare wijze vertolkt door meester Sander en de leerlingen van groep 8C.

   Het was niet alleen Witte Donderdag, maar ook nog eens 1 april. Er zijn veel leuke grappen uitgehaald door de leerkrachten, maar zeker ook door de leerlingen. Zo werd er een digitale luizencontrole uitgevoerd, kreeg een meester een koude douche, lag er een “niet van echt te onderscheiden-drol” in de wasbak van de jongens-w.c. van groep 6, en werd het digitale bord van juf Anne door de kinderen overgenomen.

 

Vrijdag ontvangen de kinderen van groep 3 t/m 7 de ontbrekende resultaten van de CITO toetsen alsnog. Mocht u daar vragen over hebben, kunt u altijd terecht bij de leerkrachten.

 

Fijne Paasdagen gewenst en tot ziens op dinsdag 6 april.

Monica Tolenaar


Paaskaart vrolijk pasen met oortjes en bloemen | Kaartje2go

Uit de groep - Pasen in de verschillende groepen

Pasen in 1-2G samen kijken naar The PassionPaastafels staan klaar in groep 1-2C

 

 Paaslunch in 7CPasen in 5C

Uit de groep - buitenles

buitenlessen in het Plantsoen groep 4

Uit de groep - 1 april
Boontje komt om zijn loontje...
 
Toen ik (meester Dennis) zelf op de basisschool zat, heb ik op 1 april eens een emmer water op de deur van het lokaal van de meester van groep 8 gezet. Dit leverde de meester van groep 8 een nat pak en mij een weekje bivakkeren op de gang op. 
 
Deze anekdote vertel ik vaker in de groepen die ik lesgeef, zo rond 1 april. Niet wetende dat er dit jaar een samenzwering plaats zou vinden van ongekende omvang. 's Morgens vroeg met opstaan was ik mijn kleren al kwijt, mijn partner wist van niets. In de haast niet langer over nagedacht en snel wat anders aangetrokken, m'n dochtertje naar mijn ouders gebracht en hup, naar school. 
 
Op het eten van een Oreo gevuld met tandpasta en het oplopen tegen een muur van plakband na, leek ik er dit jaar genadig vanaf gekomen te zijn op school. Niets bleek echter minder waar... 
 
Nadat ik een collega moest komen redden bij een andere 1 april grap, stonden de 2 liefste meisjes van mijn klas mij op te wachten op de terugweg naar mijn lokaal. Daar gooide Puck Bilars een emmer water over me heen, samen met Noor. Eerlijk is eerlijk, eerst was ik flink geschrokken en best wel een beetje boos en de meiden daarvan weer van streek. Maar toen daarna juf Laura met een stapel droge kleren aankwam (die ik vanmorgen dus al kwijt was!) kon ik er hartelijk om lachen. De dames moesten van mij wel voor straf de zeiknatte gang dweilen. Een voordeel is dat ik nu een jaar lang de tijd heb om wraak van ongekende omvang te orkestreren. Puck en Noor, wees gewaarschuwd! Mijn wraak zal zoet zijn!!!!
 
Groetjes,
 
Meester Dennis
Uit de groep - voedselbank

d
Wat een geweldige actie was dit weer. Namens de Voedselbank heel hartelijk dank voor alle aangeleverde producten!

Uit de wijk - Skeeleren bij de IJVL

De ijssport vereniging Leiden (IJVL) biedt deze zomer een skeelertraining aan voor jong en oud. Bewegen in de buitenlucht, leren van de techniek en vooral heel veel lol met elkaar maken. Iedereen is welkom! 

ds

Uit de wijk - opening Leidse sporttuin

Wil je graag sporten en weet je nog niet welke sport? Of sport je graag en wil je eens iets nieuws proberen? Kom dan naar de Leidse Sporttuin. Op 7 april wordt de Leidse Sporttuin officieel geopend en mogen alle kinderen uit Leiden uit groep 5 t/m 8 meedoen met verschillende sporten. Van karate tot voetbal, alles komt voorbij. Lijkt dit je leuk? Kom dan op 7 april tussen 12.30 en 17.00 uur naar LV Roodenburg.

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.