Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 35

Nieuwsbrief Josephschool

Agenda/verjaardagen

15 juni - Joke Verberg jarig

 

Bericht van Monica Tolenaar

monicaBeste ouders,

Na een periode met feestjes voor de groepen 8, was het maandag een hard gelag voor de kinderen en juf Ilse van groep 8A om de hele week in quarantaine te moeten gaan. Het virus blijft ons toch nog achtervolgen, al zijn de besmettingen percentueel gezien laag. En het betekende ook een dag thuisonderwijs voor groep 8D omdat Ilse daar op vrijdag lesgeeft. Zaterdag worden de kinderen van groep 8A getest, dus we duimen dat het hier weer bij blijft.

Kortom, we zijn er in de scholen écht nog niet.

 

De ouders van de huidige groepen 3 zijn op de hoogte gebracht van het feit dat we deze groepen gaan splitsen. Dit schooljaar moesten we noodgedwongen met drie groepen 3 werken, omdat het aantal kinderen net te weinig was om vier groepen te formeren. Dankzij de extra geldstroom i.v.m. corona, kunnen we voor het komende jaar een andere keuze maken en hebben we de financiële ruimte voor vier groepen 4.

Uit de groepen - Praktisch verkeersexamen

examenAfgelopen donderdag hebben de kinderen uit groep 7 en 8 meegedaan met het praktische verkeersexamen. Nog niet alle uitslagen zijn bekend, dus dat is nog even spannend. Over het algemeen is er van tevoren goed geoefend, dus hoefden de kinderen niet echt zenuwachtig te zijn. Maar voor een aantal was het toch best een spannende dag.

 

Uit groep 3 - Technolab

techVandaag kregen wij een workshop van Technolab rondom het thema water. Er waren in totaal 4 onderdelen. Bij het eerste onderdeel gingen de kinderen proberen vierkante zeepbellen te maken. Dit bleek moeilijk dan gedacht .. de bellen gingen snel stuk, maar leuk was dit wel! Bij het tweede onderdeel gingen de kinderen een boot maken van zelf gekozen materiaal, die uiteindelijk ook echt kon drijven. Er werden hele mooie creaties gemaakt.

 

Bij het derde onderdeel gingen kinderen ontdekken hoe luchtdruk en water samenwerken. En bij het laatste onderdeel werd er gekeken hoe we een lekkende fles konden laten stoppen met lekken. Hoe ga je de gaten dichtmaken, welk materiaal ga je gebruiken. 

We boften natuurlijk met het mooie weer, dus drie onderdelen hebben we lekker buiten gedaan! Een hele leuke en gezellige ochtend, waarin we super veel hebben geleerd! 

Compliment voor juf Iris

theaterJuf Iris Candido werkt twee dagen per week in groep 8B en twee dagen in groep 6C. Dat betekent groepsverantwoordelijkheid voor twee groepen met bijbehorende eindverantwoordelijkheid.

Ze is momenteel hoogzwanger en mocht stoppen met lesgeven met 28 weken in verband met corona. Maar dat wilde ze niet omdat ze haar klassen niet in de steek wil laten.

Ze beschrijft in haar blog met trots over haar leerlingen in groep 6C, die vermoeid waren na het theater. Hoe zou het zijn gesteld met de vermoeidheid van de juf zelf? Daar schrijft ze niet over.

Gewoon een topjuf. Dankjewel, lieve Iris voor je onvermoeibare inzet voor je leerlingen!

Uit de Stad- Technolab vakantielab


Een te gekke zomervakantie met Technolab! Jij komt toch ook? 

 

Heb je het al gehoord? Net als vorig jaar organiseert Technolab deze zomervakantie weer Vakantielab!

 

Je kan meedoen aan een van de projectweken. Dan ben je van dinsdag tot en met vrijdag elke ochtend bij Technolab en kruip je in de huid van een programmeur, een uitvinder of een bioloog.

 

In zo’n week kan je aan de slag met al onze programmeerbare apparaten. Maak jij je eigen bestuurbare auto of ander voertuig? Of ontdek wat erbij komt kijken als je je eigen uitvinding realiteit wilt maken. Je kan hierbij gebruik maken van al onze gereedschappen van kolomboormachines tot 3-D printers. Ga je liever op survival in de stad of wil je meehelpen met het vergroenen van Leiden? Alles kan, kies de week of weken die bij jou passen.

 

En past een projectweek niet in je planning? Dan kan je ook kiezen voor de middagworkshops à la carte! Welk menu stel jij hiermee samen? Je kan kiezen uit wel achttien verschillende workshops! Zie je in de zomer! Jij komt toch ook?

 

Voor meer info over ons Vakantielab en inschrijven check je onze website www.technolableiden.nl/vakantielab

 

CJG - triple P cursus in Oegstgeest

CJG Oegstgeest organiseert de online lezing Veerkrachtige kinderen opvoeden (Triple P) voor ouders van kinderen tussen de 3 en 12 jaar.

 

Hoe leer je je kind om te gaan met gevoelens, positief in het leven te staan en zelf problemen op te lossen?

 

Elk kind krijgt in zijn of haar leven te maken met tegenslag of stress. Het is belangrijk dat een kind de vaardigheden leert om daarmee om te gaan.

Iemand die goed met verschillende gevoelens om kan gaan, is veerkrachtig en staat positief in het leven. Dit heeft invloed op geluk, welbevinden en succes in het latere leven.

 

In deze lezing krijg je bruikbare tips en nuttige vaardigheden mee om kleine problemen tijdig op te lossen volgens de Triple P methodiek.

Meer info in de bijlage

CJG - podcast serie

Sinds begin dit jaar zijn er diverse podcasts te vinden op de website van CJG Hollands Midden en Spotify. In de podcastserie ‘Is dit normaal? De ontwikkeling van kinderen en vragen die ouders erbij hebben’ praten professionals en ouders openhartig over verschillende opvoedthema’s. Van driftbuien bij peuters tot pubergedrag. Het idee achter de podcast is om vervelende of lastige situaties te normaliseren. Wetende dat je als ouder niet de enige bent, en het gedrag van je kind daarnaast hartstikke normaal is, helpt vaak al. Met aanvullende tips en adviezen van professionals krijgen ouders daarnaast handvatten om met de situatie om te gaan.
In de bijlage vindt u een nieuwsbriefartike

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.