Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 34

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief nr. 34 | Schooljaar 2020-2021 | 6 juni 2021
Agenda en verjaardagen

11 juni 2021 - Verjaardag Momo Snelders

Bericht van Monica Tolenaar

mBeste ouders,

Dit weekend viert een aantal kinderen uit groep 4 hun Eerste Communie. Ik wens hen en hun gezinnen een feestelijke dag toe!

 

Op donderdag 10 en vrijdag 11 juni worden de kinderen op de foto gezet, individueel en met hun klas. De fotograaf heeft voor een witte achtergrond gekozen en adviseert om de kinderen geen witte kleding aan te trekken.

 

Wat is het toch jammer dat we u nog niet kunnen ontvangen in de school. Gewoon tijdens de inloop ’s morgens, maar ook bij de highlights van het schooljaar, zoals de theateravonden. In de groepen 6 is er heel hard gewerkt om het theater op film op te nemen. Ik hoop dat u van het resultaat geniet. Het onderwerp sluit aan bij de lessen van de wereldoriëntatiemethode Da Vinci en laat mooi zien wat de kinderen hebben geleerd.

 

Ik dank u hartelijk voor uw deelname aan het oudertevredenheidsonderzoek. Na bespreking met de leden van de Medezeggenschapsraad zullen we het rapport publiceren.

 

Fijn weekend!

 

Monica Tolenaar

 

Uit het team - BHV

dBHV team weer bijgeschoold!

Ondanks Corona moet het BHV-team uiteraard wel up-to-date blijven. Daarom heeft iedereen die bij dit team hoort de cursus gevolgd, bestaande uit een BHV gedeelte en een EHBO gedeelte. uiteraard Corona-proof! We kregen enkele situaties voorgeschoteld en hier moesten wij als team op reageren. Wat te doen als iemand een brandwond heeft, wat te doen wanneer de papierbak in brand staat? Dit zijn altijd inspirerende middagen waar het team veel van opsteekt. Binnenkort gaan we de school ontruimen, altijd een spannend moment voor de kinderen!

Uit het team - Buitengym
Na een daverend succes en veel enthousiasme en plezier zullen de gymlessen van de groepen 5 t/m 8 elke maandag en dinsdag buiten in het Roomburg park zijn. Dit zal bij regen 'gewoon' binnen in de gymzaal zijn, maar wij hopen natuurlijk op nog vele zonnige dagen de komende weken.
Voor de kinderen is het handig om kleren aan te hebben waar ze makkelijk in kunnen bewegen, misschien vies in mogen worden en schoenen aan hebben waar in gerend kan worden. Met het warme weer zijn zonnebrand en een flesje water handig om mee te nemen.
Uit het team - Statiegeldactie!

Wauw! Ontzettend bedankt voor jullie hulp bij de flessenactie. Het enthousiasme bij de kinderen was overweldigend! Meester Dexter heeft in totaal 614 lege flessen ingeleverd bij de supermarkt en daarmee hebben jullie ruim €153,- euro voor het goede doel binnengesleept! De alternatieve Roparun op zaterdag 22 mei was ook een succes. Het team heeft die dag 204 kilometer gerend, dat is bijna 26 kilometer per hardloper! Hartelijk dank voor al jullie hulp en steun!!

Juf Kitty en Meester Dexter

 

d d

Uit het team - Kleuterplein

Hoera! Nèt op tijd voor het mooie weer hebben juf Suzanne en Juf Iris onder leiding van chef Schaduw juf Saskia kunnen zorgen voor heerlijke schaduwplekken op het kleuterplein.

We hebben 3 mooie rollende parasols en een schaduwdoek voor over de zandbak aangeschaft.

Zonder onze handige Joop hadden we het natuurlijk niet kunnen realiseren.

Laat maar komen die zonnige dagen!

 

d

Uit de groepen - Activiteiten

 

1/2 F - In kleutergroep F wordt over voeding gewerkt. De kinderen kennen ondertussen al de Schijf van Vijf en benoemen de smaken zoet, zout, zuur en bitter. Tijdens een echte smaakles proeven de kinderen verschillende hapjes en geven aan welke smaak het is. Soms herkennen ze ook het voedingsmiddel. Prachtig om te zien is de manier waarop de kinderen deze les uitproberen. Met je ogen dicht iets vreemds proeven; dat vereist moed én vertrouwen in je klasgenoot!

d

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groep 3B - Een actiefoto van groep 3B, die profiteerde van het mooie weer door buiten een dictee te maken. Op zo’n manier is een “saai” dictee opeens reuze leuk!

d

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groepen 8 - De groepen 8 zijn afgelopen week naar circus Miloco geweest. 

d

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle groepen - Het is u vast niet ontgaan dat alle groepen in deze maanden een lessenserie volgen over programmeren.

d

Vanuit het CJG - Talenten herkennen

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Leiden houdt op 2 en 9 juni 2021 de online workshop Jongens- & meisjestalenten (h)erkennen voor ouders van kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

 

Sommige kinderen zijn druk, maken lawaai, zitten niet stil of maken alles kapot. Andere kinderen zijn juist rustig en sociaal, zitten het liefst rustig te spelen of te tekenen, houden van priegelklusjes met kraaltjes en kletsen je de oren van je hoofd.... Waar komt dat gedrag vandaan? Is er een verschil tussen jongens- en meisjesgedrag?

 

Tijdens deze 2-daagse workshop bespreken we de volgende vragen:

Welke lichamelijke ontwikkelingen zijn van invloed op het gedrag van jongens en meisjes?

Hoe kun je de talenten van je zoon of dochter (h)erkennen?

Hoe kun je die talenten stimuleren en uitbouwen?

 

In deze interactieve workshop krijg je inzicht in het gedrag en de talenten van jongens en meisjes. Hierdoor kun je je houding en activiteiten beter op hen afstemmen. We bespreken hoe je er mee om kunt gaan en er wellicht anders naar kunt kijken. We wisselen veel tips en ervaringen uit en gaan met nieuwe ideeën naar huis.

 

De workshop bestaat uit 2 online bijeenkomsten en vindt plaats op woensdag 2 en 9 juni 2021 van 20.00 - 21.30 uur. Kosten € 10,00 p.p. (ouderparen krijgen 10% korting).

Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl of via deze link.

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.