Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 39

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 39 | Schooljaar 2020-2021 | 11 juli 2021
Agenda en verjaardagen

13 juli: Musical 8D 

16 juli: Laatste schooldag, kinderen vanaf 12 uur vrij 

Bericht van Monica Tolenaar

mBeste ouders,

 

Wat is het jammer dat we niet “ongeschonden” de eindstreep halen van dit schooljaar. Momenteel zijn er twee kleutergroepen in quarantaine en verschillende leerkrachten ivm besmette huisgenoten. Eén leerkracht en één overblijfmedewerker hadden een positieve uitslag. We merken dus een duidelijke terugval en dat strookt eigenlijk niet met het gevoel van opluchting dat vorige week overheerste. Sterkte voor de ouders van de groepen 1/2G en 1/2H én ook aan de leerkrachten, die toch nog een keer het digitale onderwijs moeten verzorgen.

En dan zijn er de afscheidsavonden van de vier groepen 8. In totaal worden er 2x4 voorstellingen gespeeld, zodat de helft van de ouders steeds bij een optreden kan zijn. Afgelopen donderdag- en vrijdagavond was het super; de kinderen speelden de sterren van de hemel, de tranen van de ouders vloeiden rijkelijk en het was een mooie afsluiting van de basisschooltijd.

Maandag- en dinsdagavond is het de beurt aan de groepen van 8C en 8D. Alle verwachtingen zijn weer hoog gespannen!

 

In de vorige nieuwsbrieven heb ik u geïnformeerd over het vertrek van een aantal zeer gewaardeerde collega’s. Onder andere door de extra financiering vanuit het Ministerie zijn er meer nieuwe banen beschikbaar en lonkt er een nieuw perspectief. Er is in Leiden en omgeving een soort carrousel gaande, waardoor er gaten in de personele bezetting ontstaan bij de verschillende scholen. Voor het eerst is dit fenomeen ook merkbaar op onze school. Gelukkig hebben we de formatie voor de 33 groepen op orde; dus alle klassen beschikken over een goede fulltime leerkracht of een duo. Dat is het goede nieuws! Volgende week stuur ik het laatste groepsoverzicht nog aan u toe.

Nog twee vertrekkende leerkrachten zijn Anne Velders en Mariëlle vd Water.

Anne is hier gestart als Leraar in Opleiding en daarna heeft ze veel invalwerk gedaan. Want de sneeuw bleef trekken en zo combineerde ze het lesgeven in Leiden met het geven van skilessen in Oostenrijk. Vervolgens heeft Anne haar Master Onderwijs en Innovatie behaald in Amsterdam en dat werd ook een mooie combi met het lesgeven en een baan bij de universiteit. En nu is er dan de vervolgstap voor haar op vernieuwingsschool de Pionier in Leiden.

Mariëlle is hier ook gestart en heeft zich in 17 jaar Joseph ontwikkeld tot een vakvrouw als intern begeleider van groep 7 & 8. Zij maakt de overstap naar het voortgezet onderwijs op een VMBO in Voorhout.

We gaan ook deze talentvolle collega’s erg missen, maar gunnen hen deze ontwikkeling van harte!

 

De ouderraad biedt u ieder jaar een gedrukte kalender aan. U heeft in een poll kunnen aangeven of u veel waarde hecht aan een papieren exemplaar. Op grond van de uitslag heeft de OR het besluit genomen om te stoppen met deze service. Jammer voor de ouders, die een positief bericht hebben laten horen, maar dit is wat het is geworden. Om af te kicken, krijgt u nog een keer een PDF dat u verder zelf kunt invullen, maar dat niet meer versierd is met de leuke tekeningetjes van oud-collega Céleste.

Alle info vindt u digitaal op de website en krijgt u via de nieuwsbrief te lezen.

 

Dit jaar hebben we een nieuwe schoolfotograaf ingehuurd. We hebben daar goed onderzoek naar laten doen, ondersteund door een ouder van school, die zelf een fotostudio heeft. Toch is niet iedereen tevreden met het resultaat. Dat is heel erg jammer en dat kan natuurlijk altijd gebeuren. We zijn in gesprek met de fotograaf om te kijken wat er bij sommige opnamen mis is gegaan. Ook hier speelt wel een beetje de regel van het getal; als er bij zo’n twintig gezinnen ontevredenheid heerst, is dat jammer. Maar op grond daarvan wil ik niet besluiten om meteen te stoppen met dit nieuwe bedrijf. Ik stel voor om een poll te doen uitgaan (na de zomervakantie, haha) om te zien hoe u de foto’s heeft gewaardeerd.

 

We gaan de laatste week in. Altijd een dynamische periode op de school en een heerlijke week!

Maar nu toch wel iets spannender dan in de afgelopen maanden.

 

Fijn weekend allemaal!

 

Monica Tolenaar

Activiteiten uit alle groepen

 

Programmeren bij de kleuters: 

d

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afscheid bij de kleuters: 

d

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zelfgemaakte stripverhalen voorlezen in groep 4A:
d

 

Juffendag 5A: 

j

 

Programmeren in 5C: 
d

 

Alexia leert 7A Portugees: 
d

 

Da Vinci - Lessencyclus

d

Circuit DaVinci

Een aantal weken lang hebben we gewerkt rondom het thema 'Van ridders tot ruimtevaart'. De kinderen hebben veel geleerd over de Middeleeuwen, maar ook hoe alle voertuigen zich hebben ontwikkeld. In de laatste les van dit thema hebben we een circuit gedaan met allerlei werkvormen. 

Zo hebben de kinderen een sommenkleurplaat gemaakt, diverse kastelen nagebouwd naar aanleiding van een plattegrond, maar ook een domino gedaan en zelf een kasteel getekend.

De foto zegt genoeg! Er is hard gewerkt!

CJG - Webinar

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert in september het Webinar ‘Hoe vertellen we het de kinderen’ voor ouders die gaan scheiden en professionals.

 

Als je gaat scheiden, dan komt er een moment dat je het aan je kind(eren) moet vertellen. Veel ouders zien hier tegenop. Het is dan ook een ingewikkeld gesprek. Want hoe vertel je het de kinderen? Wat is het beste moment? Welke vragen zullen de kinderen hebben?

Deze avond wordt verzorgd door Roosmarijn Groenendijk, scheidingsspecialist en mediator en Lianne Jongsma, pedagogisch adviseur van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

 

Meld je aan voor het gratis Webinar!

 

Datum: Woensdag 22 september 2021 Tijd: 20.00 – 21.30 uur

Kosten: Geen Aanmelden: www.cjgcursus.nl of via deze link

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.