Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 38

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 38 | Schooljaar 2020 - 2021 | 4 juli 2021
Agenda / verjaardagen
  • 2 juli - rapporten groep 2
  • 5 juli - Verjaardag Leon Baaij
  • 6 juli - Gespreksavond Groep 3 t/m 7 
  • 7 juli - Verjaardag Ellen van der Laaken
  • 8 juli - Musical 8A
  • 9 juli - Musical 8B
Bericht van Monica Tolenaar

monica

Beste ouders,

 

De kinderen hebben hun rapportverslag ontvangen en ik hoop dat de ontwikkeling goed beschreven staat. Op het plein sprak ik een vader, die zijn dochter opwachtte. Zij was niet helemaal tevreden met haar verslag, maar haar vader zei: “ik ben sowieso blij met je en trots op je”. Een mooi uitgangspunt, toch?

Aanstaande dinsdag worden de laatste gesprekken gevoerd over de rapporten.

 

Op personeelsgebied komt bijna de witte rook naar buiten. Ik zal de desbetreffende groepen zo snel mogelijk informeren over de stand van zaken.

 

Fijn weekend allemaal!

Uit de klassen

Kleuters op de kinderboerderij, sinds lange tijd weer een echte excursie!Kleuters op de kinderboerderij, sinds lange tijd weer een echte excursie!

 

Groep 4 schattend rekenen met inhoudsmaten, een precies werkje!Groep 4 schattend rekenen met inhoudsmaten, een precies werkje!

 

Groep 6, een natte ochtend in de schooltuin met een grote sla-oogst!Groep 6, een natte ochtend in de schooltuin met een grote sla-oogst!

 

Groep 8, maakt het decor voor de eindmusical bij het TechnolabGroep 8, maakt het decor voor de eindmusical bij het Technolab

Uit de wijk - Jeugddorp Leiden

banner

Jeugddorp is een terugkerend vakantieevenement voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Twee weken lang kunnen ze bezig gaan met toneelspelen, knutselen, hutten bouwen, sporten en spelletjes doen. Daarnaast worden er ook workshops gegeven. Meer informatie daarover vind je op de website bij het weekprogramma en de bijlage.

Uit de wijk - CJG Piep, zei de muis!

Na de zomervakantie starten er in Leiden bijeenkomsten Piep, zei de muis! voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar die extra steun nodig hebben, omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel meemaken op het gebied van stress en spanningen.

 

Soms gebeuren er dingen in een gezin waar een kind zich geen raad mee weet. Een familielid die ziek is, een scheiding, verlies, verdriet, ruzie of geweld. Een kind kan dan een steuntje in de rug gebruiken.

 

Wat kan je verwachten?

‘Piep, zei de muis’ is een leuke groep waar kinderen plezier hebben, vriendjes maken en iets helemaal voor zichzelf hebben.

Een kind leert dat het probleem niet door hem of haar komt. De handpop vertelt over wat hij meemaakt en vraagt de kinderen om samen met hem hiervoor oplossingen te zoeken.

 

Tijdens ouderbijeenkomsten vertellen we wat de kinderen in de groep doen en waarom. En we bespreken andere zaken waar ouders in de opvoeding tegenaan lopen.

 

Waar en wanneer?

Locatie: GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd

Data: Woensdag 15, 22, 29 september, 6, 13, 27 oktober, 3, 10, 17, 24 november 2021

Tijd: 13.30 – 15.00 uur

Kosten: Geen

 

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie of meld jouw kind aan via www.cjgcursus.nl of deze link.

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.