Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 2

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 2 | Schooljaar 2021-2022 | 11 september 2021
Agenda en verjaardagen
  • Schoolreisje groep 6-7-8     13 september
  • Schoolreisje groep 1-2-3     14 september
  • Schoolreisje groep 4-5        17 september
Bericht van Monica Tolenaar

m

Beste ouders,

 

We hebben twee intieme vieringen achter de rug; de kinderen wensten elkaar een mooi schooljaar toe op verschillende manieren. Het thema “respect” kwam in de verhalen, gedichten en liedjes goed tot uitdrukking. En natuurlijk hopen we dat alle wensen werkelijkheid zullen worden in dit nieuwe schooljaar!

   In deze startweken wordt er veel aandacht besteed aan de groepsvorming. Na de vakantie moeten de kinderen wennen aan een nieuwe leerkracht, aan elkaar en misschien aan nieuwe leerlingen in de groep. Door de lessen uit het Deugdenproject en de Kanjertraining leren de kinderen om elkaar te vertrouwen in verschillende situaties. In de komende week vinden de schoolreisjes plaats. De kinderen gaan dan in een ontspannen en vrolijke setting met elkaar om en ook dat draagt bij aan de groepsvorming in de klas.

op weg naar de kerk

 

Op 21 september organiseren we voor de ouders van groep 3 een avond over het leesonderwijs. We doen dit jaarlijks omdat het proces van het leren lezen essentieel is voor het schoolsucces van de leerlingen. Ouders uit voorgaande jaren waardeerden deze avond als zeer positief. We bieden u deze avond aan en hopen minimaal één ouder per gezin te kunnen begroeten. U kunt zich aanmelden via de leerkrachten en van hen ontvangt u de meer gedetailleerde informatie. De spreker op deze informatieve avond is Jolanda Roelfsema, een deskundige op het gebied van lezen en dyslexie.

 

Even een nadrukkelijke vraag omtrent het fietsparkeren tijdens de breng- en haalmomenten: wilt u zo vriendelijk zijn om het trottoir bij het opgehoogde weggedeelte direct voor de school vrij te laten van fietsen? Er moeten honderden kinderen door de smalle ingang bij het hek en u verspert de doorgaande routes met uw fiets en bakfiets. Probeer de fietsen aan de overkant te parkeren of verspreid ze over het gehele trottoir tot aan Vollenhovekade en Burggravenlaan. De verkeersveiligheid is een gemeenschappelijke taak van ons allen. Onze actieve verkeerscoördinatoren zijn trouwens nog op zoek naar brigadiers. Als u zelf gebruik maakt van deze route via de Burggravenlaan, ziet u ongetwijfeld de meerwaarde van de hulp van deze actieve ouders. Meldt u zich aan bij Koen de Wit via Schoudercom om een klein steentje bij te dragen.

 

Monica Tolenaar

Uit de groep - verkeersbrigadiers gezocht

verkeersbrigadier

Beste Ouders,

 

Wij zijn dringend op zoek naar 3 ouders die onze jeugdbrigadiers in de middag willen assisteren bij het zebrapad op de Burggravenlaan. 

 

Op de Dinsdagmiddag 2 ouders en Donderdagmiddag 1 ouder. 

 

Samen sta je met een zeer enthousiaste jeugdbrigadier uit groep 8 van 15.00 uur tot 15.20 uur ( vanaf januari uit groep 7), het is 1 keer per twee weken ( je staat op een Even of Oneven week) en uw kinderen mogen langer in de klas blijven. 

 

Je krijgt een opleiding op het zebrapad en bent, na aanmelding bij de Gemeente Leiden officieel verkeersbrigadier. 

 

Je helpt enorm met de verkeersveiligheid rond school. Er lopen ook kinderen alleen over het zebrapad naar huis. Door de aanwezigheid van u als verkeersbrigadier en de jeugdbrigadier maken we dit deel van de Burggravenlaan veiliger.

 

Geïnteresseerd! Stuur een email naar koendewit@dewitmode.nl of 06-22447202. Zijn er nog vragen dan hoor ik dat graag of vraag het een verkeersbrigadier in de ochtend.

 

Alvast bedankt. 

Met groeten,

Koen de Wit

Coördinator Verkeersbrigadiers

Uit de groep - impressies

Een zomerse dag bij de kleutersEen zomerse dag bij de kleuters

 

Spelling buiten in groep 5ASpelling buiten in groep 5A, de kinderen moesten rennen naar de goede categorie en daar hun woordje met stoepkrijt opschrijven. Daarna snel terug rennen voor een nieuw woord. Oftewel: ren je rot!

 

Ook in groep 6 wordt er nog gebouwd én heel goed samen gewerktOok in groep 6 wordt er nog gebouwd én heel goed samen gewerkt

opruimenÉén van de doelen van de sociale vaardigheidslessen is: zorg voor jezelf, elkaar en je omgeving.
Jente en Lise uit 7B hebben dit spontaan in een actie omgezet: tijdens de pauzes ruimen ze het afval van het plein op. Wat een kanjers!
Goed voorbeeld laat volgen……

Foto's in perspectief, groep 8Foto's in perspectief, groep 8

 

KerkbezoekKerkbezoek

 

Kerkbezoek: gymmeester Sander in zijn favoriete rol als JezusKerkbezoek: gymmeester Sander in zijn favoriete rol als Jezus

Uit de groep - Open Monumentendagen

Open Monumentendag

Deze week hebben alle kinderen een KidsGids van de Open Monumentendagen mee naar huis gekregen.

Er staan allerlei leuke activiteiten en puzzels in, zoals de speurtocht door de Leidse binnenstad.

 

Een heel toepasselijk onderdeel is het stukje over de Oude Sterrewacht. In groep 5 werken we met Da Vinci namelijk aan het thema 'ruimte'. Komende woensdag zal dit thema officieel geopend worden door astronomen van de Oude Sterrewacht, die aan alle groepen 5 een gastles komen geven.

 

De rest van het thema zullen we ook meerdere workshops krijgen, georganiseerd door de Oude Sterrewacht!

 

Gaan jullie nu vast op avontuur tijdens het Open Monumentenweekend?

Uit de groep - Terugkeer naar de werkplek

Een grappig filmpje van onze zuiderburen (link).


Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.