Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 3

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 3 | Schooljaar 2021-2022 | 18 september 2021
Agenda en verjaardagen
 • Verjaardag Rosalie Smal                            21 september
 • Kind-ouder gesprekken groep 5 t/m 8.       23 september
Bericht van Monica Tolenaar

Beste ouders,m

 

De week van de schoolreisjes is voorspoedig verlopen met fantastisch weer, veel speelplezier en heel weinig pleisters. Hartelijk dank aan de ouderraad, die het budget voor de groepen 4 & 5 heeft aangevuld, zodat er toch nog een frietje kon worden geserveerd. Een aantal ouders opperde om de bijdrage te verhogen, maar dat is op zo’n korte termijn niet mogelijk en ook niet wenselijk. We weten nu dat de tarieven van de parken en de bussen dermate prijzig zijn, dat de schoolreisjesbijdrage volgend schooljaar opgehoogd moet worden naar € 30,- per kind. Dank aan de collega’s voor de organisatie en de slapeloze nachtjes!

Op de kalender stond een aantal activiteiten nog met “potlood” beschreven, omdat het niet duidelijk was wat er zou gaan lukken. In de vakantie hebben we besloten om het Pleinfeest nog niet te organiseren, omdat er nog te veel onduidelijkheid bestond over de te nemen maatregelen. Eerlijk gezegd dacht ik dat deze annulering in de eerste mailing door mij was gecommuniceerd. Maar bij het nalezen, bleek dit feest niet expliciet te zijn genoemd. Mijn oprechte excuses als dit voor verwarring heeft gezorgd.

Na de laatste persconferentie weten we dat de quarantainemaatregelen voor klasgenoten niet meer van kracht zijn; wat een opluchting!

We organiseren dinsdag a.s. de ouderavond over het leren lezen en dan moeten we ons nog aan de 1,5 m houden, dus we organiseren deze avond in twee shifts. Maar wat een heerlijk vooruitzicht om de theateravonden weer als vanouds te kunnen houden; mét publiek op de tribune!

In de komende weken staan de kind-oudergesprekken gepland, evenals de kennismakingsgesprekken met ouders in de jongere groepen. U bent via Schoudercom uitgenodigd en kunt een tijdstip aangeven. Als u dit vergeet, zal de leerkracht een tijdstip kiezen. Ik hoop dat u het net zo belangrijk vindt als wij, om samen met uw kind kennis te maken met de leerkracht (en), die uw kind in dit schooljaar zal begeleiden.

Monica Tolenaar

Uit de groep, leerlingen in jeugdjournaal

lego
In dit filmpje van het Jeugdjournaal zijn onze leerlingen Gabriel, Dorian en Teun in beeld! 

Uit de groep - foto's

Muziekles van juf Arina groep 1/2Muziekles van juf Arina groep 1/2

Schoolreisje kleuters en groep 3 LinnaeushofSchoolreisje kleuters en groep 3 Linnaeushof

 

Schoolreisje groep 4 & 5 DrievlietSchoolreisje groep 4 & 5 Drievliet

 

Gastles Sterrenwacht in groep 5Gastles Sterrenwacht in groep 5

 

Egyptische goden in groep 6Egyptische goden in groep 6

 

Oogsten in groep 7 SchooltuinenOogsten in groep 7 schooltuinen

 

Technolab in groep 8Op woensdag 15 september kwam het technolab in groep 8A werken over het thema Maori. Dit is het thema dat wij nu behandelen met DaVinci. De kinderen hebben geleerd over tektonische platen. Hoe de platen zich bewegen over de aarde. Ze hebben zelf een weefgetouw gemaakt. En de kinderen hebben een ornament gemaakt voor in de Wharenui (gemeentehuis)

 

Schoolreisje bovenbouw DuinrellSchoolreisje bovenbouw Duinrell

Uit de groep - Hoe houd je als gezin de vakantierust vast?

Je kind naar een cursus sturen om ‘goed’ te leren vallen. Op het eerste gezicht klinkt het nogal betuttelend. VeiligheidNL, het kenniscentrum voor letselpreventie, maakte eerder dit jaar bekend dergelijke trainingen te gaan aanbieden. Kinderen weten namelijk niet meer hoe ze moeten omgaan met riskante situaties, waardoor er veel meer bezoekjes aan de eerste hulp plaatsvinden dan vroeger het geval was. Zijn ouders te voorzichtig? Hoe stimuleer je avontuurlijk buitenspelen?

Dit zeggen de deskundigen

Verder lezen op? Klik op link

Uit de wijk - kinderkoor / inzamelingsactie George / CJG
 • Kinderkoor De Marekidz
  “Houd je van zingen? Vind je het leuk om ’s vrijdags met andere kinderen tussen de 6 en 12 jaar er een gezellig en muzikaal avondje van te maken? Dan zijn we op zoek naar jou! Kinderkoor De Marekidz repeteert eens in de twee weken op vrijdagavond van 18.00-18.45u in Het Marehuis (Oude Vest 61, 2312 XS  Leiden). We zingen christelijke en niet-christelijke liedjes, treden op in de Marekerk en organiseren leuke activiteiten met elkaar. Het is helemaal gratis en je bent van harte welkom om eerst eens te komen kijken! Op vrijdagavond 1 oktober starten we het nieuwe seizoen met een open repetitie. Kom lekker meezingen en neem vooral vriendjes of vriendinnetjes mee. Ouders mogen ook mee om te komen kijken en luisteren. Tot dan!”, email marekidzkinderkoor@gmail.com en zie bijlage
 • Inzamelingsactie straatkrantverkoper George (AH) 

  Mijn naam is Galina Cornelisse en ik ben de moeder van Isaac uit groep 7c. Ik zamel geld in voor straatkrantverkoper George, om zo zijn tandheelkundige/parodontologische behandeling en juridische procedure te bekostigen. De meeste Leidenaren zullen George wel kennen omdat  hij al sinds jaar en dag bij de Albert Heijn op de Hooigracht de straatkrant verkoopt. George is al erg lang in Nederland (sinds 2001), en heeft geen verblijfsvergunning. Hij heeft dringend tandheelkundige zorg nodig die niet vergoed wordt. Ook willen we een poging doen om een nieuwe procedure te beginnen voor een verblijfsvergunning voor George. Omdat hij al eerder een asielaanvraag indiende worden deze kosten niet vergoed. Gelukkig hebben we een erg goede advocaat, Wil Eikelboom, bereid gevonden om als advocaat op te treden voor George.


  Je kunt op onderstaande kink klikken om meer over de actie te weten te komen en de link te verspreiden in je netwerk of om te doneren. https://gofund.me/321e5bab. Als je vragen hebt over de campagne of op een andere manier wil helpen kan je me bellen of mailen.

   

  Veel dank alvast

  Galina Cornelisse (06 16812768 of g.n.cornelisse@vu.nl)
 • CJG Meeroken (0-4), zie bijlage
 • CJG Ouders met psychische problemen of verslaving (4-12), zie bijlage
 • CJG CJG Kinderen helpen omgaan met een scheiding, zie bijlage

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.