Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 4

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief Josephschool Nr. 4 | Schooljaar 2021-2022 | 25 september 2021
Agenda en verjaardagen
  • 28 - 29 september     Kind-ouder gesprekken groep 5 t/m 8
  • 30 september            Wendy Ammerlaan
  • 1 oktober                   Hutspot eten
  • 1 oktober                   Minikoraal groep 7-8
Bericht van Monica Tolenaar

m

Beste ouders,

 

Alle scholen zijn verplicht om te werken met een objectief leerlingvolgsysteem. Na jaren gewerkt te hebben met het leerlingvolgsysteem van CITO, hebben we na een periode van onderzoek, besloten om hiermee te stoppen. De toetsafnames van CITO nemen erg veel tijd in beslag en we merken dat sommige kinderen druk ervaren. En dat kan toch niet de bedoeling zijn.

   In 2019 heeft de Josephschool al de overstap gemaakt om de CITO Eindtoets om te ruilen voor de Eindtoets van DIA. Nu de rest van het leerlingvolgsysteem ook gecertificeerd is (dus goedgekeurd door het Ministerie), stappen we ook met de andere groepen van de school over op deze methodiek. De DIA toetsen laten zien wat de sterke en de zwakke punten van kinderen zijn. Zo kunnen we iedere leerling laten groeien.

    Hoe ziet het toetsingsschema er uit?

In de groepen 6 t/m 8 is er drie keer per jaar een toetsperiode gepland voor de basisvakken taal en rekenen. De toetsen worden digitaal afgenomen en zijn adaptief; dus afgestemd op het niveau van het kind. Dat betekent dat er minder druk zal worden ervaren door de leerling en dat het goed kan laten zien waar het staat in zijn ontwikkeling op het gebied van taal en rekenen.

In de groepen 3 t/m 5 is er twee keer per jaar een toetsperiode gepland.

De toetsuitslagen laten zich op een duidelijke manier lezen en geven adviezen over de invulling van het onderwijs in de volgende periode. Net als bij de CITO toetsen werkt DIA met de I t/m V schaal.

De kinderen van groep 8 zullen nog 2 x een toetsperiode ingaan voordat het definitieve schooladvies voor het Voortgezet Onderwijs wordt gegeven. In de bijlage en in het filmpje vindt u meer info.

 

Vanaf afgelopen vrijdag zijn er meer verruimingen van kracht in het kader van corona. Dit thema is uitgebreid besproken in de Medezeggenschapsraad. Ik hoop u volgende week hierover te kunnen informeren.

 

De maand oktober nadert en Leiden kleurt langzaam rood-wit. Helaas geen Josephschooldelegatie in de Grote Optocht, omdat die niet door kan gaan. Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij!

De groepen 7 & 8 doen natuurlijk mee met de Minikoraal op vrijdag 1 oktober en zingen zich al warm. Alle kinderen van de school lunchen vrijdag met hutspot, aangeboden door de Oudervereniging. En the day after: maandag 4 oktober is een vrije dag!

Monica Tolenaar

Uit de groep - Textielrace!

Beste ouders van de St. Josephschool,

 

Help de St.Josephschool in de strijd tegen oud textiel.

Dit is oud textiel: kleding,schoenen,beddengoed (geen kussens of dekbedden)

lappen stof,tassen,riemen,etc.kapotte kleding,gordijnen,petten,hoeden,mutsen,

huishoudelijk: theedoek,schort,ect en knuffels. Let op dat het textiel schoon en droog is. Ga naar TextielRace.nl en geef aan welk textiel u heeft. Vul uw postcode in en volg de verdere stappen op de website. Op de kalender kunt u aangeven op welk moment u thuis bent, zodat de leerlingen het textiel op kunnen halen. Zet uw textiel alvast klaar! Want we zijn er zo! Of geef het mee aan uw kind en breng het naar groep 6.

Wij hopen dat u ons wilt helpen!

 

Alvast bedankt,

 

Evelien,Pepijn,Maud uit 6B 

Uit de groep - kinderpostzegels 29/09

Aanstaande woensdag (29 september) start de kinderpostzegelactie. Leerlingen van groep 7 lopen vanaf 12.15 uur op het schoolplein om kinderpostzegels en andere producten te verkopen. Meer informatie op de website.

Inline image

Uit de groep - foto's

De dokter op bezoek in kleutergroepDe dokter op bezoek in kleutergroep

Bij de kleutergroepen maken we graag gebruik van een gastles van onze ouders/grootouders. Bij een thema als beroepen, is het natuurlijk een hoogtepunt als jouw vader of moeder zijn of haar werk komt uitleggen.Bij de kleutergroepen maken we graag gebruik van een gastles van onze ouders/grootouders. Bij een thema als beroepen, is het natuurlijk een hoogtepunt als jouw vader of moeder zijn of haar werk komt uitleggen.

Kunstwerken in groep 4BKunstwerken in groep 4B

 

Zijn de w.c. rollen op school groter dan in de rekensom?  Het antwoord werd uitgerekend op het schoolplein. En ja, de rollen van de school zijn écht veel langer dan 30 meter!  Da’s toch leuk om te weten?Zijn de w.c. rollen op school groter dan in de rekensom?

Het antwoord werd uitgerekend op het schoolplein. En ja, de rollen van de school zijn écht veel langer dan 30 meter!

Da’s toch leuk om te weten?

 

Wie is er niet mee groot geworden? De actie Kinderpostzegels is afgelopen woensdag van start gegaan. U koopt toch ook wat als de kinderen aan de deur komen?Wie is er niet mee groot geworden? De actie Kinderpostzegels gaat komende woensdag van start! U koopt toch ook wat als de kinderen aan de deur komen?

Uit de wijk - Kunstroute Leiden

Komend weekend, 25 en 26 september, vindt de 27e Kunstroute plaats. Met veel ‘handen uit de mouwen’ activiteiten en een door de cultuurcoaches speciaal ontwikkelde ‘Kinderkunstroute-poster’. Alle 165 (!) deelnemende locaties zijn tussen 12.00 en 18.00 uur gratis toegankelijk (reserveren niet nodig).

   Al 27 jaar organiseert Museum De Lakenhal de kunstroute voor een inspirerende inkijk in de Leidse kunstwereld. Dit jaar met 165 deelnemers op 89 locaties. Op 25 en 26 september zijn alle locaties gratis toegankelijk tussen 12 en 18 uur. Plattegronden van de route zijn verkrijgbaar bij startpunt Museum De Lakenhal, Galeriecafé Leidse Lente (Haagweg 4) en VVV Leiden.

Op de ‘Kinderkunstroute-poster’ staan tips voor kinderen om de Kunstroute op hun eigen manier en met al hun zintuigen te beleven. Hoe ervaar je een atelier met je oren, ogen, handen en benen? De poster is verspreid over de route op meerdere plaatsen gratis op te halen (o.a. bij Museum De Lakenhal, Haagweg 4, ARS, Old School en Kaasmarkt). Alle informatie over deelnemers, activiteiten en coronamaatregelen is te vinden op de website 

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.