Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 32

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief Josephschool Nr. 32 | Schooljaar 2021-2022 | 25 juni 2022
Agenda en verjaardagen
 • 28 juni - Gespreksavond groep 3 t/m 7
 • 30 juni - Musical 8A
 • 1 juli - Musical 8B
Bericht van Monica Tolenaar

m

Beste ouders,

 

Potverdrie, het afscheid nemen wordt er niet gemakkelijker op. Wat een lieve en waarderende briefjes, kaarten, cadeautjes, mails en woorden heeft u mij doen toekomen deze week. Mijn huis lijkt meer een bloemenkraam en de hoeveelheid tekeningen past niet meer op de koelkast. Toen SCOL mij vroeg om over een afscheid na te denken, wist ik eigenlijk meteen wat ik een groot cadeau zou vinden. En dat cadeau werd vrijdagmiddag in de stralende zon ten gehore gebracht door RAW RESONANCE en maar liefst 860 kinderen. In één woord: magisch! Wat ben ik trots op onze leerlingen en collega’s, die zo enthousiast muziek hebben gemaakt. Voor degenen onder u die het gemist hebben: er zijn vást een hoop filmpjes gemaakt van dit muzikale spektakel. Deze middag sterkt me weer in de gedachte dat kinderen en muziek onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Muziek verbindt, dat bleek maar eens te meer!


KrantRectificatie: Monica is begonnen bij de Schakel in Leiderdorp, niet bij de Josephschool

Bron: Leids Dagblad


In deze week heeft u de personele formatie ontvangen en weet uw kind welke leerkracht(en) aan de groep verbonden zal zijn. In het overzicht miste u een paar namen van leerkrachten, die afscheid gaan nemen van onze school. Volgende week volgt het totaal overzicht.

 • Iris Elsgeest (1/2D) heeft even geduld moeten hebben. Maar nu is dan het moment gekomen om te gaan reizen, haar lang gekoesterde wens. Heel veel plezier gewenst, Iris!
 • Samira Pest (3A) is met zwangerschapsverlof én is verhuisd naar Gorinchem. Na de bevalling komt er vást een baan dichterbij in het verschiet. Maar eerst even bijkomen van alle drukte van de laatste maanden.
 • Babet Polman (3B) verhuist naar Enschede, de regio waaruit ze afkomstig is. Een baan was heel snel gevonden!
 • Roswitha de Boer (5C) verhuist naar Holten en ook daar stond men te springen om zo’n juf in het lokale onderwijs binnen te halen.
 • Sanne Kuipers (8A) heeft haar droomteam gevonden in Hoofddorp.
 • Frank Serlier (woensdag gym) werkte tot nu toe op verschillende SCOL scholen, maar koos voor een fulltime baan op één school in Den Haag.
 • Samantha Smit (6D) is herstellende en zal nog niet aan een eigen groep worden gekoppeld, zodat ze de tijd heeft om rustig te re-integreren.

Ik wens alle vertrekkende collega’s alle geluk toe en dank hen voor hun grote inzet op de Joseph. En je weet het: op de Joseph komen leerkrachten met grote regelmaat gewoon terug… Vertrek met terugkeer-garantie, noemen we dat hier!

Gelukkig hebben we ook talentvolle nieuwe collega’s kunnen vinden. Zij zullen zich binnenkort aan u voorstellen. Natuurlijk presenteren ze zich al vóór de vakantie aan de kinderen. Niet alleen de kinderen zijn nieuwsgierig; dat geldt ook voor de nieuwe leerkrachten!

Voor de kinderen van groep 3A én voor juf Pien is het nog even spannend. We zoeken nog een leerkracht op maandag t/m woensdag in groep 4A. Fulltime mag ook, want er is altijd werk genoeg! We zijn in gesprek met kandidaten, dus ik hoop u binnenkort blij te kunnen maken. We hebben onze vacature volop gedeeld en u heeft dat ook massaal gedaan. Dank daarvoor.

 

U heeft ongetwijfeld gehoord dat onze buurschool Joppensz op 1 augustus 2023 definitief de deuren zal sluiten. In de praktijk komt het erop neer dat alleen de leerlingen van groep 8 hun schooltijd zullen afronden. De overige leerlingen zwermen uit naar allerlei scholen in Leiden en in de regio en starten al in het nieuwe schooljaar.

Een flink aantal ouders heeft ervoor gekozen om hun kind aan te melden bij onze school. Onze intern begeleiders Joke, Bea en Femke hebben overuren gemaakt om de kinderen te kunnen plaatsen. In nauw overleg met de intern begeleider van de Joppensz is er gekeken óf er mogelijkheden waren in een jaargroep en in welke groep de kinderen het beste de aansluiting kunnen vinden. De huidige leerlingen en hun hulpvraag zijn natuurlijk bekend en het vergt afstemming om de juiste mix & match te kunnen maken.

We heten de nieuwe kinderen woensdag a.s. welkom in hun nieuwe klas om kennis te maken met de huidige leerlingen. We zullen de kinderen er zelf bij betrekken door hen de nieuwe klasgenoten rond te laten leiden in ons gebouw. In het gebouw van Joppensz zal de nieuwe SCOL school International School Leiden (ISL) haar intrek nemen.

 

Het worden lekker drukke weken:

Voor dinsdag a.s. kunt u, als u daar behoefte aan heeft, een gesprek aanvragen bij de leerkracht om het jaar af te sluiten.

Woensdag mogen de kleuters gaan kennismaken met de leerkrachten van groep 3 en nemen ze alvast een kijkje “boven”. Altijd een spannend en bijzonder uurtje.

Donderdag start de musicalmarathon van onze groepen 8. We verheugen ons op vier avonden feest!

 

Fijn en zonnig weekend,

Monica Tolenaar

Uit de groep - samen lezen

Beste ouders, 

 

Vanuit het CJG is er een mooie informatiefolder beschikbaar omtrent lezen.

 

Lezen vergroot de woordenschat van je kind.
Hierdoor wordt het voor je kind gemakkelijker
om zich goed te kunnen uiten. En daardoor
ook zijn gedachten en gevoel op een goede
manier onder woorden te brengen. Bijna elk
kind krijgt vanzelf de wil om te leren lezen. De
voorbereiding van leren lezen begint al in de
kleuterklas.
Hoe kun je je kind helpen bij het leren lezen?

 

Met vriendelijke groet,

 

Joyce van de Wetering

leerkracht groep 4D maandag - taal/leescoördinator dinsdag - leerkracht 4B woensdag

St. Josephschool

Leiden

Uit de groep - oproep Verkeersbrigadiers komend schooljaar

jpeg

Beste Ouders,

 

Al jaren heeft onze school een zeer enthousiast verkeersbrigadiersteam waarmee we in Leiden zo goed als uniek zijn. Elke dag maken deze ouders de voetgangersoversteek op de Burggravenlaan veilig voor onze kinderen en ouders.

 

Voor het nieuwe schooljaar 2022-2023 zoeken wij 11 ouders/opa’s/oma’s die het leuk vinden om hierbij te helpen als verkeersbrigadiers.

 

 • 4 ouders voor de ochtend  8.20 uur -   8.45 uur
  • Maandagochtend 2x
  • Woensdagochtend 1x
  • Vrijdagochtend 1x
 • 7 ouders voor de middag 15.00 uur - 15.20 uur ( op woensdag van 12.30 uur - 12.50 uur )
  • Maandagmiddag 2x
  • Dinsdagmiddag 1x
  • Woensdagmiddag 1x
  • Donderdagmiddag 2x
  • Vrijdagmiddag 1x

 

Het is slechts 1 keer per 2 weken ( Je staat op de Even of Oneven week) ongeveer 20 minuten in de ochtend of middag. In de ochtend is het van 8.20 - 8.45 uur en in de middag is het van 15.00 - 15.20 uur. Jouw kinderen mogen in de ochtend eerder naar de klas of langer blijven als dat nodig is.

 

In de ochtend sta je met een andere ouder en in de middag met een jeugdbrigadier uit groep 7/8. Het is sociaal zeer leuk en gewaardeerd door de overstekende ouders en kinderen. Het kost dus eigenlijk slechts 20 minuten om de week en voor de kinderen wordt eventueel gezorgd.

Om als Verkeersbrigadier op het zebrapad te mogen staan krijg je van onze agent Mitch een korte training. Deze zal plaatsvinden op Woensdag 6 juli om 18.45 uur op school. Na deze training ( maximaal 45 minuten) ben je officieel verkeersbrigadier.

Doe je mee om de school veiliger te maken!!!!!

 

Koen de Wit

Uit de groep - foto impressie

Juf Eline is verwend door de kinderen en ze beleefde een heerlijke dag met haar 3C in de speeltuinJuf Eline is verwend door de kinderen en ze beleefde een heerlijke dag met haar 3C in de speeltuin

 

Boekbespreking en een boekendoos maken in 5CBoekbespreking en een boekendoos maken in 5C

 

Schooltuin 6BSchooltuin 6B - Bijenles in de schooltuinen... We hebben weer veel geoogst en een les over bijen gehad van een echte imker! Ook mochten we honing proeven van een supermarkt en de honing mede mogelijk gemaakt door onze eigen schooltuinen. En weten jullie welke wij het lekkerste vonden?................ die van de schooltuinen natuurlijk! 😋

Uit de wijk - Technolab, Summercamp en herinrichting Hoge Rijndijk
 • Projectweken `Uitvindersweek, Groene Superhelden week of Hackerspace` en workshops [Technolab] - Kies je voor de projectweek? Dan ben je in de week van jouw keuze vier ochtenden bij Technolab en kruip je in de huid van een Uitvinder, Groene Held of een Hacker. Je gaat lekker aan de slag als uitvinder, bouw je eigen survival gadget en zet al je creativiteit in om je survivaltocht compleet te maken. Of trek jij je superheldenpak aan en word jij de Groen Doen superheld? Ga mee naar buiten om Leiden groener en klimaatproof te maken, maak zaadbommen, vis plastic uit de Leidse straten of wip tegels uit de straten en tuinen. Of ga jij aan de slag om het raadsel rondom een mysterieuze hacker op te lossen? Stap in de schoenen van een detective en leer verschillende programmeer skills. Onderzoek het en doe mee!

  Workshops Past een projectweek niet in je planning? Dan kan je ook kiezen voor de middag workshops à la carte! Welk menu stel jij hiermee samen? Je kan kiezen uit wel zeven verschillende workshops. Zie de websitepagina voor alle workshops!

  Deze VakantieLab een special: PeuterLab! Samen met je papa en mama kan jij gaan ontdekken en verwonderen. Kan jij onder andere uit een doolhof komen terwijl je zintuigen gefopt worden, vierkante bellen blazen, en daarna nog de allerhoogste magneettoren bouwen en nog veel meer?

  Kom jij ook uitvinden, groen doen of programmeren bij Technolab deze zomer? Voor meer info en inschrijven check onze website https://www.technolableiden.nl/vakantielab/ of de bijlages

 • Summer Camp Leiden, Engels
  De week geheel in het Engels waarbij kinderen op een leuke en actieve manier met Engels bezig zijn, voor de kinderen uit groep 1 tm groep 7. Op de dagen maandag 11 tm vrijdag 15 juli en maandag 15 tm woensdag 17 augustus. Zie https://www.summercamp.nl/ of de bijlage
 • Nieuwe inrichting Hoge Rijndijk [Gemeente Leiden] 
  De gemeente Leiden wil de verkeersveiligheid verbeteren en doorstroming optimaliseren op de Hoge Rijndijk en is een project gestart om de straat opnieuw in te richten.

  De afgelopen maanden is veelvuldig meegedacht over het ontwerp door bewoners, ondernemers, gebruikers en verschillende andere belanghebbenden. Nu start een nieuwe fase. Graag leggen we het schetsontwerp nogmaals aan u voor en vernemen wij graag welke aandachtspunten u heeft. U kunt tot maandag 27 juni online uw reactie geven via de meedenkpagina https://doemee.leiden.nl/nl-NL/folders/hoge-rijndijk

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.